|| !! Čtěte Pravidla !! ZDE || AKTUÁLNĚ: Kumiko Zpět; Mangai no Chikara již brzy;

Tara Čiri

19. října 2008 v 20:38 | Misaki Kumiko |  Japonsko- Kuchyně
Tara Čiri je Japonská polévka z Trestky. Recept na ni jsem našla TADY. Tento recept vám musím doporučit, ani jako sváteční jídlo není k zahození.

Ingredience:

200 g tresky nebo jiného bílého rybího masa, 3 hrnečky vývaru, 100 g čerstvého špenátu nebo kadeřávku, 5 g sušených hub, glutasol (vegetu), čtvrt lžíce sójové omáčky, 4 plátky oloupaného citrónu, sůl.

Doba přípravy:Tresku nebo jinou rybu dobře osolíme. Nakrájíme na čtyři stejné kousky a dáme vařit do vývaru. Špenát nakrájíme na tenké proužky a dáme ho vařit zvlášť. Zvlášť také necháme povařit sušené houby. Do polévky, ve které se zatím vaří pouze ryba, přidáme glutasol, sójovou omáčku a sůl. Přidáme špenát a houby. Do každé misky nebo talíře dáme kus ryby, úměrně špenátu, hub a vývaru. Každou porci ještě přichytíme glutasolem, sójovou omáčku, popřípadě dosolíme.

Přílohy:Polévku před podáváním přizdobíme plátkem citrónu.

Dobrou chuť :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Máte rádi Japonskou kuchyni?

Ano
Ne
Neznám

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama