|| !! Čtěte Pravidla !! ZDE || AKTUÁLNĚ: Kumiko Zpět; Mangai no Chikara již brzy;

Japonská polévka ze sleďů

19. října 2008 v 20:41 | Misaki Kumiko |  Japonsko- Kuchyně

Tuto polévku jsem ještě neměla, ale vypadá moc chutně. Navíc ji mám slíbenou místo rybí polívky na Vánoce úsměv . Pokud někdo tento recept zkusíte, dejte mi pak vědět, ať vím, na co se mám těšit. Recept jsem našla TADY.

Ingredience:125 ml rybího vývaru, lžička soli, 2 lžičky polévkového koření, lžička vegety, 6 kousků filé z nesolených sleďů, 6 žampiónů, 20 lístků čerstvého špenátu, 1 citrón.Doba přípravy:Kousky rybího filé rozkrojíme podélně napůl. Každý z 12ti kousků posolíme, stočíme, upevníme párátkem a vložíme na 2-3 minuty do vařící vody. Vyjmeme a uložíme v teple. Žampiony oloupeme a odkrojíme nožičky. Vršky hlaviček několikrát nařízneme a pokapeme polévkovým kořením. Opláchneme špenát a odstraníme stopky. Z citrónu odkrojíme 6 tenkých proužků kůry asi 4 x 0,5 cm. Vývar a sůl přivedeme k varu a dle chuti dokořeníme. Přidáme houby a vaříme 3 minuty. Během této doby ponoříme na pár vteřin listy špenátů do vařící polévky na pár vteřin (do změknutí). Do každého talíře dáme 2 kousky ryby, 1 žampión a několik lístků špenátu spolu s jedním proužkem citrónové kůry. Přelijeme vařícím vývarem a ihned podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Máte rádi Japonskou kuchyni?

Ano
Ne
Neznám

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama