|| !! Čtěte Pravidla !! ZDE || AKTUÁLNĚ: Kumiko Zpět; Mangai no Chikara již brzy;

Gyokuro (玉露)

19. října 2008 v 20:31 | Misaki Kumiko |  Čajový obřad

Tento čaj je naopak pěstovaný ve stinných podmínkách, což mu dává zvláštní příchuť. Lístky po sklizni prochází napařováním, sušením, svinováním a tříděním. Je tudíž stejný jako u Senchy. Nálev má sytě zelenou barvu a chuť je plná, nasládlá a má velice příjemnou vůni, tradiční japonská vůně moře a lesa. Kyoto Gyokuro je velice vyoská a exluzivní třída čeje. List je tmavě smaragdově zelený.

Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 10 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 50 - 70°C, louhovat 60 - 150 sekund, možno znovu zalít.


© Misaki Kumiko, Saigo no Tora
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Nejoblíbenější zelený čaj?

Bancha 8.3% (2)
Sencha 41.7% (10)
Hōjicha 4.2% (1)
Genmaicha 4.2% (1)
Gyokuro 8.3% (2)
Matcha 16.7% (4)
Jiný 4.2% (1)
Neznám japonské zelené čaje 12.5% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama